↑ Return to Palvelumme

Työhyvinvoinnin edistäminen

Työhyvinvointia voidaan mitata ja sen edistämiseen voidaan kohdentaa vaikuttavia toimenpiteitä jo melko pienillä resursseilla. Tuoreimmat tutkimukset antavat vahvaa tietoa siitä, että suomalaisyritysten kannattaisi panostaa nykyistäkin enemmän henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseen. Meillä on tuoda tuoreita ajatuksia ja parhaita käytänteitä organisaationne työhyvinvoinnin edistämiseen.

Työhyvinvointi on kokonaisuus, joka koostuu monesta osatekijästä. Työterveyslaitoksen määritelmän mukaan työhyvinvointi tarkoittaa sitä, että työ on mielekästä ja sujuvaa turvallisessa, terveyttä edistävässä sekä työuraa tukevassa työympäristössä ja työyhteisössä. Meillä on tuoreita, organisaatioiden parhaisiin käytänteisiin ja tuoreeseen tutkimustietoon perustuvia keinoja työhyvinvoinnin edistämiseen – ja me viemme parhaat ideat käytäntöön organisaatiossanne.

Välillä työyhteisö ajautuu kriisiin, ilmapiiri tulehtuu, esiintyy kiusaamista, häirintää ja epäasiallista käytöstä. Tällainen tilanne vaatii tiukkoja toimia työnantajalta. Ulkopuolinen apu on usein tällaisissa tilanteissa tarpeen. Kartoitamme ongelman perusteellisesti ja toteutamme vaikuttavan toimenpideohjelman ongelman ratkaisemiseksi ensisijaisesti käyttäen kehittäviä ja kannustavia menetelmiä, mutta mikäli kannustavat keinot osoittautuvat riittämättömiksi, laadimme työantajalle suosituksen työyhteisön toimintakyvyn ja hyvinvoinnin palauttamista tarvittaessa voimakkainkin uudelleenjärjestelyin.

Työhyvinvointipalveluihimme kuuluvat mm. työilmapiiri- ja työhyvinvointimittaukset, laajat työhyvinvointikartoitukset / -tutkimukset sekä vaikuttavat työhyvinvoinnin edistämisohjelmat.

Työhyvinvoinnin kehittämispalvelut
Lataa palvelukuvaus (PDF)